Når Profeten (fred være med ham) stod op om morgenen, gnubbede han sit ansigt med hænderne og tørrede søvnen af øjnene. Så lavede han forskellige adhkaar (ihukommelser af Allaah) bl.a. aayatul Kursiyy og de 10 sidste aayaat (vers) fra soorah Aali-’Imraan. Derefter børstede han sine tænder med siwaak.
Det er berettet af Hudhayfah ibn al-Yamaan at når Profeten (fred være med ham) stod op om natten, så ville han rense sin mund grundigt med siwaak. [Bukhaaree og Muslim]

Med hensyn til hvad han ofte indtog, som det første om morgenen, så var det en skefuld honning opløst i et halvt glas  vand. Dette hjælper med at rense leveren, der er rigtig vigtigt da det er leveren, som er med til at rense vores krop for affaldsstoffer.

Undersøgelser viser faktisk at honningens gode, helbredende (med Allaahs hjælp selvfølgelig) egenskaber bliver fordoblet når det bliver opløst i vand! Subhaan Allaah. Der sker en kemisk reaktion, så der fremkommer hydrogen peroxide, som er anti-bakteriel og så er det helt naturligt og ikke fremstillet på et laboratorie.

Endnu en bonus – dem der gerne vil af med lidt ekstra vægt, så kan dette også være en effektiv måde at hjælpe det på vej :)