As-salaamu ‘alaykum wa rahmatullaah,

Når nu sommeren officelt er kommet til Danmark, så tænkte jeg det var godt at nævne, at efter man har fået sol, så er det yderst effektivt at smøre sig ind i olivenolie, de steder hvor solen har ramt. Det bedste er selvfølgelig en økologisk koldpresset jomfru-olivenolie, så den stadig har alle de oprindelige næringsstoffer.

Profeten Muhammad (fred være med ham) har sagt: “Spis (oliven)olie og brug det som salve, for det kommer fra et velsignet træ.” [Ibn Maajah]

Det er videnskabeligt bevist at det formindsker risikoen for hudkræft, hvis man smører sig ind i olivenolie efter man har fået sol.
Det fleste af os går nok tildækket, enten med hijaab eller niqaab og det er alhamdulillaah, en rigtig god beskytter mod de farlige UVB  solstråler, men så kan man jo få sin mand til at smøre sig ind eller de kære børn, som sikkert er ude og tumle i det gode vejr :)

Ellers er disse også gode måder at beskytte sig mod solen:
– Holde sig ude af solen mellem kl. 12-15
– For børnenes vedkomne, en solhat og en tynd langærmet bluse
– En god solcreme (høj faktor, parabene- parfume- og farvestofs-fri)
– Opholde sig i skyggen

Profeten (fred være med ham) har sagt: “Hvis en af jer var i skyggen og solen gik tilbage og blottede en del af hans krop for solen, så lad ham flytte sig fra det sted.” [Aboo Daawood og Ahmad]

Allaah har også nævnt skyggen, som en af Hans velsignelser til os i soorah an-Nahl, vers 81: “Allaah har skaffet jer skygge gennem det, som Han har skabt, og Han har gjort bjergene til tilflugtssteder for jer. Han skaffer jer klæder til at beskytte jer mod heden….”

Så disse fakta, som de finder ud af nu, har vi allerede vidst gennem vores velsignede Profet (fred være med ham). Alhamdulillaah for Islaam og at Allaah har gjort os blandt muslimerne.

was-Salaamu ‘alaykum wa rahmatullaah

Reklamer