As-salaamu ‘alaykum wa rahmatullaahi wa barakaatuh,

Hvorfor skal vi spise sundt? Af samme grund, som vi i det hele taget spiser; for at overleve!
Profeten (fred være med ham) har sagt at vi skal spørge Allaah om yaqeen (100% overbevisning) og et godt helbred, for det er det bedste efter yaqeen. [Ahmad] Bare det alene burde være nok til, at vi spiste sundt. Desværre er det langt fra sådan nu om dage.

Det er dog meget vigtigt hvad vi putter i vores mund og videre ned i maven. Faktisk stammer de fleste sygdomme fra maven, specielt på grund af at vi er en generation der lever i overflod. Vi spiser alt alt for meget og det har en meget stor betydning for ens helbred. Der er en grund til at Profeten (fred være med ham) har sagt, at det værste man kan fylde det er ens mave. Hvis man absolut skal fylde den, så skal der være en trediedel til mad, en trediedel til vand og en trediedel til luft.
Dernæst så er vores krop en amaanah. Det er et lån som vi er blevet betroet fra Allaah og vi vil stå til regnskab for hvad vi gjorde med den. Hvis vi fylder den med bras, så bliver vi federe, dovnere, i dårlige form, får flere sygdomme og hvordan skal ens hjerte være raskt, både fysisk og spirituelt, når resten af kroppen er syg? Hvordan skal man lave ‘ibaadah, tilbede Allaah, som er den eneste grund til at vi er på denne jord, hvis man er doven og syg?

Så det første skridt mod at spise sundt, det er at begrænse ens mad. Lad være med at overspise og sidde helt oppustet efter måltidet. Det er så usundt for kroppen, og den dovenskab og træthed der følger bagefter, er noget Allaah hader.

Vi skal fylde vores krop med vitaminer og mineraler og gode næringsstoffer, så vi kan blive stærke og raske. For en stærk muslim er mere elsket hos Allaah end en svag muslim.