As-salaamu ‘alaykum wa rahmatullaahi wa barakaatuh,

Eftersom der har været nogle opskrifter med dadler og der vil komme flere til inshaa Allaah, så tænkte jeg at lave et indlæg om dadler.

Dadler kommer fra dadelpalmer og er den mest nævnte frugt i Qur’aan og de er nævnt flere gange i beretninger fra Profeten (fred være med ham). Muslim beretter at han engang fortalte sin kone ‘Aaisha (må Allaah være tilfreds med hende):

“Et hus uden dadlder – dets folk er sultne.”

I bogen Healing body and soul står det skrevet, at Profeten (fred være med ham) plejede at lægge 7 dadler i blød i mælk, før han spiste dem. Dadler indeholder store mængder at hurtigt optagede kulhydrater i form a frugtsukker, så man får et hurtigt energiboost. Når de bliver lagt i blød i mælk gør det at de ikke bliver optaget nær så hurtigt, hvilket vil være godt for diabetikere efter en dags faste. Dadler er den foretrukne spise at bryde sin faste med, og hvis man ikke har det, så skal man bryde fasten med vand.

Dadler indeholder bl.a.:
Jern
Magnesium
Kalium
Calcium
Fosfor
Vitamin A
Vitamin B3
Folsyre

En undersøgelse fra Cairo Universitet viste at hvis man regelmæssigt spiser dadler, så øger det kroppens immunforsvar og forsvaret overfor kræft. Det vidste også at det forebygger nyresten, bronkitis og hoste.
Ydermere, så er dadler nævnt i soorah Mayram vers 25-26:

“And shake the trunk of date-palm towards you; it will let fall fresh, ripe dates upon you. So eat and drink and be glad.”

Undersøgelser viser at friske dadler indeholder noget der øger sammentrækninger af livmoderen, som kan hjælpe til når man skal føde. Det øger også mælkeproduktionen hos ammenede mødre.

Her er en opskrift på daddel-latté:


En håndfuld dadler
Vanilie (kan udelades)
Carobpulver (kan udelades)
Vand

Dadlerne og resten af ingredienser kommes i en blender og blendes til det er uden klumper (kan evt. sies hvis man ønsker). Lad det stå lidt og blend derefter igen på FULD STYRKE, så kommer der nemlig skum, ligesom en latté. Enjoy!

Reklamer