As-salaamu ‘alaykum wa rahmatullaahi wa barakaatuh,

Håber I alle har haft en god fredag, yawm ul-Jumu’ah, maashaa Allaah og husket at læse soorat al-Kahf.
Her har vi lavet beta-carotene poppers, som egentlig bare er dadelkugler med resterne fra gulerødderne når man har juicet dem, det såkaldte ‘pulp’. Hvis I vil have mål på ingredienser, så kan I søge på youtube under ‘use carrot juice pulp’ og personen der har uploaded videoen skal hedde organicjar. Advarsel; mand i videoen!
Men man skal bruge:

Gulerods-pulp
Dadler
Kokosmel
Kanel
Lidt havsalt

Hvis man har en foodprocessor skal det bare deri og ordnes, men jeg brugte nu bare hænderne da jeg kun har en blender, og det er lidt for stor en mundfuld for den. Blendere er bedst til ‘våde sager’ som f.eks. supper, smoothies, hummus osv.
Anyways, blandingen formes til kugler og rulles i kokosmel med kanel.
Super lækkert og her er de i hvert fald godkendt hos resten af familien :)

Nu til noget helt andet. Jeg faldt over en sidder der hedder tanhoejgaard.dk hvorfra man kan købe frugt, grønt, olier, pasta osv., økologisk, til en rigtig god pris. F.eks. 1 kg. øko bananer for 22 kr. Til sammenligning kan man købe 6 banener fra Irma til 20 kr. De har også billige æbler, mango, pærer osv. (Altså billige i forhold til andre økologiske varer, ikke i forhold til alm. konventionelle frugter)

Desværre gælder det kun for dem der bor ved Aalborg og omegn. De har et kort på deres side. Så hvis du bor deroppe af, så tjek siden ud.

Apropro økologisk frugt, så kan man i SuperBest fra på søndag til næste lørdag købe:
1 agurk 8 kr.
1 pose banener 10 kr.
1 aubergine 11 kr.
500 g nektariner 16 kr.
300 g cocktailtomater 18 kr.

That’s cheap og alt sammen øko!

Lige en sidste tilføjelse og så skal jeg nok afslutte; en af de ting jeg elsker ved rå mad, det er virkelig den tyngde det giver i maven, eller nærmere det modsatte. F.eks. hvis du spiser dig mæt med alm. tilberedt mad, så kan man godt føle sig helt oppustet, træt og tung i maven. En løsning på dette vil selvfølgelig være at spise lidt mindre. Men hvis man spiser sig godt mæt i rå mad, så er man mæt og tilfreds, men det er så let for maven at man ikke for den der træthed og føler sig helt dvask.