As-salaamu ‘alaykum wa rahmatullaahi wa barakaatuh,

Hvad er forskellen egentlig på de to? Et hurtigt svar vil selvfølgelig være at i en juicemaskine får man udelukkende juicen fra frugten eller grøntsagen. I en blender bliver det smadret til uigenkendelighed.
Et andet svar kunne dog være, hvis du drikker friskpresset juice, så får du et hurtigt shot vitaminer. Det bliver hurtigt optaget af kroppen og kommer hurtigt ud igen, da det kun er væske og ingenting skal fordøjes. Det er super godt som en enegeribooster og udrensende, specielt om morgenen når der ingenting er i maven. Men det man ikke får med når man juicer, det er fibrene fra frugten/grøntsagen, så man bliver ikke så mæt at en juice, med mindre man drikker et stort glas.
Der er smoothen så god. Der får du både vitaminer fra juicen men også alle fibrene, som giver dig noget mere solidt i maven, noget at fordøje og noget til at holde en mæt længere.
Begge dele er en fremragende måde at få spist sine frugt og grøntsager i løbet af dagen, og så er det nemmere at fordøje da det er i flydende form. En idé kunne være at bruge pulpen (juice-resterne) til at lave nogle crackers i ovnen på 50 grader (eller en dehydrator hvis man er den heldige ejer af sådan en sag), eller man kan tilføje det til desserter, man kan også vælge bare at spise det som en salat, med en smule havsalt ovenpå, eller som jeg har set på andre blogs (choosingraw.com) tilføje det til ens guacamole.

Så til nogle opskrifter. Vi starter med en lækreste :P

BJR – Banan-jordbær-rabarber-is

1 banan
1/4 pose frosne jordbær
3 juicede rabarberstilke

Rabarberen juices og derefter blendes det hele. Vi spiste det til morgenmad og det var lækkert. Min var lidt rødere end den på billedet (fra Google), da der havde rabarber-juice i.
Man kan også drysse med nødder eller müsli. Man kan også bruge en frossen banan og friske jordbær istedet, jeg bryder mig bare personligt ikke om den eftersmag som den frosne banan giver. Men det er super smart at have en pose frosne stykker banan liggende i fryseren, så har man altid til en hurtig omgang sund is.

Den anden opskrift er egnet til frokost/hovedret.

Avodill-suppe

2 avokado
1/4 agurk
vand
salt
½ citron
massere af dild

Det hele blendes til det har en lækker cremet konsistens.

Variationer kan være:
Tilføj ½ eller 1 hel agurk og brug kun 1 avokado, så er det en agurkesuppe i stedet som matcher den i Raw Food bogen af Jens Casupei (rawfoodbogen.dk)
Brug flere eller andre krydderurter end dild.
Brug kokosvand i stedet for alm. vand, så bliver den lidt mere lækker maashaa Allaah. Ellers kan man bruge kokosmælk fra dåse.

Jeg brugte selv bare den alm. opskrift og så puttede jeg ananasstykker i 2. gang jeg spiste den. Det smagte virkelig godt. Det er min aftensmad imorgen inshaa Allaah.