As-salaamu ‘alaykum wa rahmatullaahi wa barakaatuh,

En kær søster delte en rigtig dejlig opskrift med mig, maashaa Allaah. Sri Lankanske linser, som kan spises med brune ris eller brød (rugbrød er selvfølgelig foretrukkent, da det er sundest, men normalt ville det være chapati). Da vi hverken havde tid til at stå og lave ris eller brød, så blev der serveret fuldkornspasta til for børnenes skyld, mens vi det som suppe.
Efter et besøg hos Google, fandt jeg ud af at retten hedder Paripoo.

Ingredienser:
225g linser (gule eller røde)
5 dl vand
1 løg
Frisk ingefær
2 chili (kan udelades)
2-3 fed hvidløg
Mørke sennepsfrø
Salt og peber
Karry
Stødt koriander
Gurkemeje
Kanel
Kardemomme
Nellikker
1 dåse kokosmælk
Lidt olie

Krydderierne puttes i efter smag.

Krydderierne svitses lidt i en gryde med olie. Tilsæt derefter løg, hvidløg og ingefær og svits til de er klare.
Så tilsættes linser og vand og lad dem koge ved middelvarme i 15-20 min. Husk at røre rundt jævnligt så det ikke brænder på.
Når linserne er gennemkogte tilsættes kokosmælken og retten simrer videre i 5 min.
Enjoy!

Man kan putte bananskiver ovenpå, så er retten lidt somalisk inspireret.