As-salaamu ‘alaykum wa rahmatullaahi wa barakaatuh,

Superfoods er blevet en betegnelse, som står for nogle bestemte fødevarer, såsom Acaipulver, rå kakao, gojibær, aroniasaft, hvedegræs, byggræs, morbær osv.
Men i mine øjne, så er al mad, på den ene eller anden måde, en superfood. De har allesammen en masse vitaminer og mineraler, anti-oxidanter og andre gode sager, som er gode for os og vores kroppe. Selvfølgelig er de ovenstående fødevarer nogle der indeholder virkelig meget af de ting, men en broccoli er også super sund og kræftforebyggende.

Min yndlingsfrugt er vandmelon. Ææælsker den og kunne leve af sådan én, en hel dag. Det er også berettet fra at-Tirmidhee og Abu Daawood at Profeten (fred være med ham) plejede at spise vandmelon med modne dadler.
Ibn al-Qayyim (må Allaah have barmhjertighed over ham) anbefalede at spise vandmelon før frokost, så man vasker mavesækken og fjerner dens sygdomme.
I “Medicine of the Prophet” er det skrevet at Ibn ‘Abbaas engang sagde: “Vandmeloner er mad, drikke og dejligt duftende frugt; de vasker nyren, renser maven, forøger ryggens vand, virker som et elskovsmiddel, renser ansigtsfarven og forebygger forkølelser.”

Vandmeloner er en god kilde til kalium, A-vitamin, og indeholder også C- og B-vitaminer.
Vandmelon er også en super frugt hvis man er igang med en detox, altså en udrensningskur, fordi den gør en mæt, smager godt og så indeholder den så meget vand, at den hurtigt bliver fordøjet, kroppen bliver hydreret og den give nærmest kroppen en indvendig skyller. Det er dog bedst at spise den på tom mave og undgå at spise noget efter i ½ time, helst 1 time afhængig hvor meget vandmelon man har spist.

Kernerne i vandmelonen er også gode. De indeholder E-vitamin, zink og selen. Dr. Patrick Holford beskriver vandmelonen som en rigtig god anti-oxidant, som indeholder meget beta-carotene og C-vitamin. Han anbefaler vandmelonsjuice til at booste immunforsvaret. Juicen laves ved at blende melonen inkl. kernerne, så man også får deres sunde egenskaber med.

Hvad er din yndlingsfrugt? – Kommentér gerne :)

Reklamer