As-salaamu ’alaykum wa rahmatullaahi wa barakaatuh,

Håber I har en god Ramadaan og får brugt jeres tid fornuftigt :)Her går det stille og roligt. Her er rigtig rigtig varmt, så det er ret trættende at faste. Vi sover til middag, ellers hænger vi bare ikke sammen sidst på dagen. Sult mærker man ikke rigtig til, det er mere tørsten som dominerer og man kan bare bælle en 1½ liters kold vand når man bryder fasten.

Vi har næsten, alle dage, brudt fasten med en smule dadler, massere af vand og så vandmelon. Efter vi har lavet salaah, så spiser vi noget mere mættende mad, selvom det ikke er meget man kan spise. Vi har for det meste fået tyk linsesuppe, men de dage hvor vi har været inviteret ud, der har vi selvfølgelig spist det vi har fået serveret.
I dag spiste vi pasta med en dåse chili-tun og så skar vi gulerødder, agurker og tomater og spiste sammen med. Det var simpelt og rigtig lækkert, alhamdulillaah.

Beklager sådan at jeg har været minus aktiv her på bloggen. Har ikke rigtig haft energi eller tid til det. Må indrømme at det ikke lige er det jeg prioriterer mest disse dage.

Anyways, nu handler bloggen jo ret meget om mad, så nu skal I bare høre. I dag var vi ude og handle. Vi køber kun nødvendige ting og vi ønsker begge at vores mad skal være simpel. I grønthandleren købte vi en mega vandmelon, 2 medium granatæbler og en masse agurker (de er samme størrelse som skoleagurker) til 37 kr. Very cheap, maashaa Allaah. Selvom deres frugt og grøntsager hernede faktisk er dyrt i forhold til resten af deres dagligvarer og hvad de tjener, men det er bare ingenting i forhold til Danmark. Smagen kan bare heller ikke sammenlignes. Vi har guffet nogle mangoer og de er bare sååå lækre, smagsfulde og store!! Dem kunne jeg godt leve af (sammen med den elskede vandmelon selvfølgelig).

De har også nogle virkelig lækre økologiske dadler og det bedste er, de er ikke fra Israel som dem i Danmark :D Yay..

Når vi har spist de ting vi har i køleskabet, så skal vi tilbage til grønthandleren og købe en lækker stor butternutsquash. De så rigtig lækre ud og så kan vi lave nogle lækre supper inshaa Allaah.

En lille opskrift her fra Misr :)

Eksotisk linsesuppe

1 løg
3 fed hvidløg
olie
vand
linser (brugte bare det der var tilbage i posen)
Kyllingeboillon
Paprika
3 friske tomater
kokosmel
½ mango

Løg og hvidløg svitses i lidt olivenolie. Linserne smides i og dækkes til med vand. Boullion og paprika kommes i. Når linserne er ved at være færdige tilsættes tomater, skåret i tern, og mango, også skåret i stykker og kokosmel hældes i efter smag. Hvor tyk eller tynd man vil have suppen justeres efter hvor meget vand man putter i.

Vi spiste det bare sådan, som suppe, og børnene spiste det med pasta.

Jeg elsker linser. De er billige, nemmere at tilberede og kan bruges på mange forskellige måder. Man kan endda spire dem og bruge dem i salater, taco’s osv. Engang blandede jeg spirede grønne linser i børnenes kartoffelmos for at de skulle vende sig til smagen.

Vil slutte her, da jeg egentlig synes jeg bare skriver for at skrive lige nu. Vender tilbage når jeg fået lidt mere indhold.

Nåå jah, de har MacD hernede. Halal! Så jeg bliver nød til at gå ind og smage en af deres papburgere på et tidspunkt inshaa Allaah, hehe.