As-salaamu ‘alaykum wa rahmatullaah,

Forleden dag lavede vi kartoffelsuppe, så manglede der lige nogle brødcroutoner og eftersom det ingentid tager at lave, så var det intet problem.
Først opskriften på kartoffelsuppen.

Kartoffelsuppe
1 porre
6 mellemkartofler
en smule margerine
vand
salt og peber
hvidløgspulver

Kartoflerne skrælles og skæres i skiver, porren vaskes og skæres også i skiver – jo mere af det grønne der kommer med, jo bedre.
Margerinen smeltes, kartofler og porren puttes i og svitses i nogle minutter. Derefter tiløjes vand og evt. grøntsagsbouillon hvis man ønsker. Det hele koges i ca. 10-20 min. og blendes derefter; enten med stavblender hvilket helt klart er nemmest, eller det hældes over i en alm. blender. Bare pas på ikke at fylde den for meget op, for ellers er der kartoffelsuppe ud over alle vægge.
Det smages til med salt, peber og evt. hvidløgspulver. Hvis den er blevet for tyk kan man tilføje til mere vand eller mælk eller fløde.

Brødcroutoner
6 skiver toastbrød
4 spsk olivenolie
salt
hvidløgs/urte-pulver

Toastbrøddet skæres i tern, smides i en bradepande og der drysses salt og krydderier over og olivenolie. Det hele blandes godt sammen og kommes i ovnen på 200 grader i ca. 20 minutter til de er gyldne og sprøde.
Man kan krydre croutonerne med lige hvad man ønsker. Friske urter, andre krydderier osv.

Kartoffelsuppen hældes i en skål, der puttes croutoner ovenpå og drysses med frisk purløg.