As-salaamu ‘alaykum wa rahmatullaah,

Jeg sad idag og kiggede lidt på youtube. Der er nogle rigtig spændende videoer omkring vindues-dyrkning. Jeg gad godt selv have sådan en grøntsagshave i vinduet. Her er en af videoerne, bare søg på window gardening.

Igår fik vi pasta med en cremet sovs til og ærtemos. Det var SÅ nemt og hurtigt, og bedst af alt, både mand og børn godkendte det. Det er bare det bedste, når man står med kærlighed og laver mad til dem man elsker, og ikke nok med at de spiser det, de siger endda, ‘mmmmh, det smager godt’. <3

Cremet sovs til pasta
1 ds kokosmælk
lidt vand
1 bouillonterning
6 stk frossen spinat
1 spsk mel
en smule b-gær flager

Vand, spinat og bouillonterning varmes op i en gryde. Når spinatbn er helt optøet tilsættes kokosmælken og sovsen jævnes med lidt mel. Smag til med b-gær flager så sovsen får en oste-agtig smag.

Ærtemosen bestod bare af frosne ærte, som blev overhældt med kogende vand. Blendet med 1 hvidløg, lidt salt og yoghurt natural. Kom æble ovenpå, skåret i tern, eller blendet sammen med mosen.

Idag til aften fik vi lakselasagne. Opskriften er fra Lene Hansson bog, Juice og Smoothiekur. Den bog kan helt klart anbefales. Der er en masse lækre smoothies og en 4 ugers madplan med opskrifter. Jeg følger dog ikke kuren som sådan, men laver helt klart nogle af opskrifterne. Jeg har fuldt opskriften, jeg har dog udeladt muskatnød, I don’t eat that, og så havde jeg væsentlig mindre laks med. Jeg vil tro der var omkring 190 g. og det var stadig SÅ lækkert maashaa Allaah. Her er opskriften :)

Lakselasagne

10 hvidkålsblade
400 g. laksefilet uden skind
400 g. frossen, helbladet spinat
5 tomater
Olie

Sauce

3 dl. letmælk eller sojamælk
100 g. revet mozarella
1/2 tsk. muskatnød
1 tsk. urtesalt
1/2 tsk. friskkværnet peber
1 dåse flåede og hakkede tomater

Kog hvidkålsbladene i en gryde med vand i ca. 5 minutter. Klip dem derefter ud i stykker på størrelse med lasagneplader. Optø spinaten. Forvarm ovnen til 200 grader. Smør et ildfast fad med olie. Skær laksen i meget fine, tynde skiver. Gør det samme med tomaterne.

Læg herefter først et lag spinat, så et lag laks, så tomat og afslut med hvidkålsblade, så det dækker. Lav endnu et lag på samme måde. Bland og blend alle ingredienser til saucen i en blender og hæld den hen over fadet. Stil fadet i ovnen og bag lasagnen i ca. 1/2 time, eller til den er gylden på toppen.