As-salaamu ‘alaykum wa rahmatullaah,

Et lille visit herfra – jeg har meget om ørerne på det sidste; børn, skole, sygdom og et energiniveau på under minus.

Hvis man lider af dårlig ånde og/eller dårlig kropslugt, så kan det skyldes en masse forskellige ting, bl.a. ens kost og fordøjelse.

Et godt sted at starte er selvfølgelig at have en god mundhygiejne og børste tænderne regelmæssigt. Tandlægerne anbefaler at børste tænder morgen, aften og efter hvert måltid. Profeten (fred være med ham) plejede at børste tænder når han stod op om morgenen, og også før hver salaah, dvs. mindst 5 gange om dagen. Det er vidst mere end mange kommer op på i løbet af en dag.
Det er også godt at supplere med tandtråd.
Desuden hjælper en grov kost også på mundhygiejnen f.eks. grove, rå grøntsager såsom bladselleri, gulerød, rødbeder, agurk osv. De er så grove at de også skraber på tænderne og folk der spiser en stor del grove grøntsager oplever også at tænderne er mere glatte end dem, der spiser en dansk standart kost.
Grøntsager som indeholder meget klorofyl er også rigtig gode til at neutralisere dårlige lugte i munden, og derfor kan det være rigtig godt at spise frisk persille og koriander. De kan blandt andet tilføjes i smoothies og salater. En nem, sund smoothie kunne være ananas blendet med et bundt frisk koriander. Forfriskende!

Jeg snublede over en artikel af Carsten Vagn-Hansen. Jeg ved dog ikke lige hvem han er, men der står også noget om dårlig ånde og kropslugt. :)

http://radiodoktoren.dk/radiodoktoren/2009/10/07/kropslugt-og-darlig-ande

I hans artikel nævner han at det er rigtig godt for fordøjelsen ikke at blande proteinholdige madvarer med stivelsesholdige madvarer, og det er faktisk de kostprincipper som Lene Hansson prædiker. Hvilket fører ind på mit næste punkt -> I denne uge kan man købe Lene Hanssons bog Greatest Hits for kun 99 kr. Det er altså rigtig billigt, og så er den fyldt med rigtig lækre opskrifter. Der er også flere af hendes bøger på biblioteket og de kan klart anbefales hvis man ikke har økonomi til at købe bøgerne selv.

Maddagbog for i dag
1 kop kaffe m. honning
1½ l smoothie af blåbær, hindbær, banan, dadler og vand
Rugbrødsmadder m. hytteost og torskerogn, 2 store grønne oliven m. hvidløg

Er ikke kommet længere i dag, men senere bliver det nogle grøntsager af en art, enten i form af stænger eller som en salat.
Aftensmaden er linsesuppe m. kokos.

Umm Safiya